Publicat de: Alexandru - Claudiu RÂŢĂ | octombrie 20, 2010

INSTITUTUL DE STUDII DIPLOMATICE

INSTITUTUL DE STUDII DIPLOMATICE (ISD) este o unitate de cercetare în componenţa Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti. ISDrespectă toate normele legale şi etice consemnate în legislaţia românească, în Carta Universităţii din Bucureşti, în Regulamentul de funcţionare al centrelor de cercetare ale UB precum şi în Codul etic al UB.

ISD promovează studii interdisciplinare de tip academic dedicate evoluţiei culturii diplomatice sub toate aspectele, în variate epoci şi contexte istorice.

ISD

Institutul de Studii Diplomatice

ISDdesfăşoară cercetări în domeniile subsumate sau conexe activităţii diplomatice: istoria şi teoria relaţiilor internaţionale, istoria diplomaţiei, dreptul internaţional, relaţiile economice internaţionale, comunicarea interculturală, studii de securitate, etc. De asemenea, ISD studiază practica diplomatică din perspectiva principiilor, tehnicilor, metodelor şi strategiilor utilizate.

ISD sprijină Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti în organizarea unor programe de formare profesională universitară şi postuniversitară în domeniul studiilor diplomatice şi al celor conexe, enumerate mai sus.

ISDdezvoltă relaţii instituţionale cu centre de cercetare, instituţii de studii superioare, centre de formare profesională cu o activitate similară sau compatibilă.

Detalii suplimentare referitoare la ISD, cât şi privind propunerea de cursuri postuniversitare în domeniu, puteţi afla accesând www.cccpm.unibuc.ro sau www.diplomatice.ro.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat: